JVC új autórádiók JVC KD-R471 / KD-R472 és KD-R571

Újdonságok

JVC új autórádiók

JVC KD-R471 / KD-R472 és KD-R571

A JVC szépen belekezdett a 2016-os évi frissítésekbe, melynek első gyümölcsei a KD-R471 / KD-R472 páros, illetve a KD-R571 autórádiók. Szinte minden évben finomodnak a japán gyártó termékei, melyek idén is csak jobbak lettek! De nézzük mit tudnak az újdonságok!

A külső természetesen ismét új lett. Bár most semmi forradalmi nem történt, mégis a finom átrendeződéssel még kifinomultabb lett a végeredmény. Mindezt úgy érték el, hogy a méretes tekerőgomb egy kicsit beljebb került, és az alsó gombsor tagolása már nem egyesével, hanem duplán, kettesével történik. Az alatta futó színes megvilágítás pedig ezt az egész középső részt egyensúlyba, harmóniába helyezi. Az USB és AUX csatlakozók ugyanúgy a jobb oldalon találhatók, de még jobban illenek ebbe a megjelenésbe. A bal oldali részen ennél több változás történt, hisz végülis teljesen átcsoportosultak a gombok, főleg a tekerőgomb mellett balra lenn, ami az ergonómia szempontjából is előnyösebb lett! Mindent összevetve a finomításoknak köszönhetően egy jobban kezelhető és egységesebb, kiforrottabb megjelenést kaptunk!

Azt rögtön le kell szögezni, hogy ez a triumvitárus a középkategóriát képviseli a JVC kínálatában, azaz már egy teljesen korrektül felszerelt típust takarnak, melyek többek között RCA csatlakozóval, beépített 3 sávos EQ-val (12 előre beállított hangképpel), basszuskiemeléssel, JVC digitális RDS-EON tunerral (24 memóriatárhely), előlapi USB / AUX csatlakozóval és MP3 / WMA / WAV / AAC, valamint a veszteségmentesen tömörített FLAC fájlokat is képes lejátszani. Mindezek mellett még Android App okostelefon támogatá is jár hozzá! A KD-R szériában CD mechanika leledzik, így természetesen nem csak rádión, USB-n, AUX-on tudunk zenét hallgatni. A két KD-R47x páros közötti egyetlen különbséget csak a megvilágításban találjuk majd. Az egyik vörös, a másik pedig a kék belsőkhöz passzol. Ennél pedig a KD-R571-es készülék annyival tud többet, hogy gyakorlatilag nem egyszínű a megvilágítása - változtatható -, így bármilyen autó belsőhöz tökéletesen be lehet állítani.

Árban ez a mutatvány 3e forintos többletet jelent a két kisebb fejegységgel szemben, így kerül ez a változat jelenleg (a cikk írásakor) 30.990 forintba, míg a kisebb testvérek 27.990 forintért hazavihetők már, azonnal raktárról. Ha ez az ár nem lenne elég meggyőző, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a Car & Hifi magazinban megkapta a “nagyon jó autórádió, megfizethető áron” plecsnit, ami garancia arra, hogy nem fogunk benne csalódni!