JVC PROJEKTOR INVÁZIÓ! JVC DLA-X5000, DLA-X7000 ÉS DLA-X9000

Újdonságok

JVC PROJEKTOR INVÁZIÓ!

JVC DLA-X5000, DLA-X7000 ÉS DLA-X9000

A JVC még jó néhány évvel berobbant a csúcskategóriás projektorok területére a DLA szériás készülékeivel, amiket azóta sem lehetett letaszítani a trónról! Számos díj elnyerése után most újabb frissítésen esett át a sorozat és így három új készülékkel indul neki a 2016-os évnek!

A DLA-X5000, 7000 és 9000 triumvirátus szintén a felső ligában játszik és most is még magasbbra helyezte azt a lécet, amit esetleg a konkurenciának majd meg kell ugrania, ha a JVC közelében szeretne maradni.

De mégis mi változott az elődökkel szemben? Nos, már a legkisebb DLA-X5000-es készülék is 400 000:1-hez dnamikus kontraszt aránnyal rendelkezik (natív 40 000:1), ami egészen elképesztően hangzik és aminél a DLA-X7000-es (120 000:1 natív) és DLA-X9000-es (150 000:1 natív) lényegesen többet tud. Mindehhez 1700, 1800 és 1900 lumenes fényerő párosul, azaz új optikai motorral és nagyteljesítményű lámpákkal (265W és 6750 órás élettartam) szerelték fel őket. Elég csak elképzelni azt, hogy mindezt 4K felbontásban (új e-shift4 technológiával) megjelenítjük a vásznon, akkor gyakorlatilag olyan élményben lesz részünk, amit eddig nem igazán tapasztalhattunk! Hogy mindez pedig tényleg felejthetelen élmény legyen a JVC számos technológiát bevet a képminőség javítása érdekében!

4K e-shift4

Az új széria új e-shift rendszert kapott, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy adott egy precíziós motoros lencse, ami a képpontokat átlósan fél pixellel eltolja. Ennek eredménye pedig a 2160p pontosságú tiszta és torzítatlan kép!

HDR

A következő generációs HDR tartalmak megjelenítése, amit a következő szériás Blu-ray lemezek tartalmaznak majd. Ezzel pedig egészen elképesztő megjelenítésben lehet majd részünk, ahol olyan dinamikatartomány megjelenítést kaphatunk, amiről eddig csak álmodoztunk!

Multiple Pixel Control

Ez egy olyan algoritmus, amivel a nagyfelbontású képek tisztaságát lehet jelentősen javítani. A Funkció automatikus módját kiválasztva a felhasználónak nem kell semmit tennie, csak hátradőlni és élvezni a természetes hatású 4K képeket, amit a rendszer előállít.

Clear Motion Drive

A már ismert Clear Motion Drive is fejlesztésen esett át, melynek köszönhetően kompatibilis a 4K60P 4:4:4 jellel, melynek köszönhetően a gyors mozgású képek esetén is tűéles képkockákat kapunk a megszokott szellemképes, homályos megjelenítéssel szemben.

Az új projektor triumvirátus közös jellemzői közé tartozik még az új automatikus kalibráló funkció is, ami az optikai szenzor + PC + szoftver használatával tudja az adott környezethez igazítani a beállításokat. A 18 Gigabites sávszélességű, HDCP 2.2 tartalomvédelem kompatibilitás is alap, ám a THX 3D minőséítéssel és ISF C3 móddal csak a két nagyobb változat rendelkezik, de természetesen az X5000-es típus is képes 3D megjelenítésre!
Kétség nem férhet hozzá, hogy az új DiLA projektorok is kimagasló minőséggel párosulnak, hisz már most a megjelenés pillanatában megjelent tesztekben méltatják a legkisebb X5000-es képességeit és árát (1,5M forint jelenleg), melyről a következőket írták:

"A JVC projektorok ismertek a tiszta színvisszaadásról, a professzionális képről. Az új DLA-X5000 rátesz egy lapáttal és felkészítették a HDR tartalmak tökéletes vetitésére. Eredmény: Nehéz elhinni, amit a JVC művelt kontraszttal és fényerővel. Az ember szinte elfelejte, hogy a DLA-X5000 egy belépő szintű modell a 4K osztályban. Már most várjuk a két nagy testvért, hogy tesztelhessük."

Az árakat már tudjuk, már csak azt a pár hetet kell megávrni, míg beérkezik hazánkba, illetve azt a pár hónapot, míg összespóroljuk erre a pénzt! :)